Szamócás – karamellás torta, édesítő nélkül

Életem harmadik olyan tortáját sütöttem idén májusban, ami első szülinapra készült.

Az alap mindhárom esetben ugyanaz volt, a krémet igyekeztem variálni, illetve ami fontos, hogy méz és eritrit nélküliek legyenek és 100% paleók.

A gesztenyeliszt magában is édeskés, így a piskóta tökéletesen semleges ízű, az édességet a datolya adja, a zamatot pedig a frissen szedett, kerti szamóca. A kivitelezés most is sikerült!

Hozzávalók:

Piskóta: – 8 db tojás – 30 dkg gesztenyeliszt – csipet só – egy tk. szódabikarbóna – fél citrom leve Szamócás krém: – 60 dkg friss szamóca – kókusztej – 2 ek. zselatin

Karamellás krém: – 50 dkg datolya – kókusztej – 2 ek. zselatin A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgákat, a sót, citromlevet és a szódabikarbónát. Beleszitáljuk a lisztet és keverőlapáttal óvatosan homogénre keverjük. 28 cm-es kapcsos tortaformában 180 Celsius fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk.

A szamócát annyi kókusztejbe tesszük, hogy ellepje, hozzáadjuk a zselatint és forrásig főzzük, pépesítjük.

A datolyát legalább egy órára beáztatjuk, majd a zselatinnal együtt szintén forrásig főzzük, pépesítjük.

A torta összeállítása: Az alsó lapra kerül a datolyakrém, rá a középső lap, szamócás krém és a felső lap. Az egészet beborítottam egy felvert Schlagfix vegán habkrémmel, amibe némi ételszínezőt tettem.

Hozzávalók gyors szállítással: www.naturkucko.hu

Szivárvány torta

Hetedik szülinapra készült ez a szivárvány torta, ami a habot leszámítva teljesen paleo. Három gyerek mellett muszáj némi kompromisszumot kötni, de a fő irányvonal továbbra is a teljes glutén-, cukor- és laktózmentesség, amit tartunk is immár tizennegyedik éve!

Hozzávalók:

Piskóta:

– 6 tojás

– 20 dkg átszitált gesztenyeliszt

– csipet szódabikarbóna

– 5 ml citromlé

– 5 ek eritrit

Krém:

– 75 dkg mag nélküli datolya

– annyi kókusztej, amennyi ellepi

– 3 ek zselatin

Hab: találtam a boltban cukor – és laktózmentes tejszínt, ezt vertem habbá és pár csepp ételfestékkel színeztem (mivel csak laktózmentes, így nem 100% paleo).

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük az eritrittel. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és a citromlevet, majd a lisztet és egy keverőlapáttal óvatosan elkeverjük. 25 cm átmérőjű formába öntjük és 180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.

A datolyát pár órán át áztatjuk, felforraljuk majd botmixerrel simára pürésítjük. Hozzáadjuk a zselatint és alaposan elkeverjük. Kettévágjuk a piskótát és a krém nagyobb részét az alsó lapra tesszük, erre mehet a felső lap és a maradék krém.

A habot felverjük és tetszés szerint díszítünk vele.

Webáruházunkban minden hozzávalót megtaláltok kedvező áron, gyors és olcsó házhoz szállítással, melyet a GLS futárszolgálat végez.

Nézzetek be Hozzánk: www.naturkucko.hu

Palacsintatésztában sült virsli

Szilveszteri vacsoránk volt az óév utolsó napján, az egész családnak bejött, biztosan elkészül majd év közben is néhányszor.

Hozzávalók:

  • – 6 db húsvirsli
  • – 1 csomag Éléskamra nagyi palacsintája keverék
  • – 2 db tojás
  • – 150 ml kókusztej
  • – csipet só
  • – kókuszolaj a sütéshez

A lisztet kikeverjük a tojásokkal, a növényi tejjel és a sóval, majd pár percet pihentetjük.

A keresztben elvágott virsliket pálcára húzzuk, a tésztába mártjuk, és a forró kókuszolajban pár perc alatt kisütjük.

Mustárral, frissen kínáljuk.

Webáruházunkban minden hozzávalót megtaláltok kedvező áron, gyors és olcsó házhoz szállítással, melyet a GLS futárszolgálat végez.

Nézzetek be Hozzánk: www.naturkucko.hu

Éléskamra almás pite

Gyorsan szerettem volna valami finomat, édeset, így esett a választásom az almás pitére, amit a lányok is örömmel fogadtak, hiszen édesszájúak, mint minden gyerek 🙂

Hozzávalók:

  • egy csomag Éléskamra nyújtható lisztkeverék édes sütikhez
  • – 4 db M-es tojás
  • – 50 ml víz
  • – 20 ml citromlé
  • – 65 g kókuszolaj
  • – 8 db kisebb alma
  • – fahéj
  • – 6 ek eritrit

A tojásokat, a vizet, a citromlevet, az olajat és a lisztkeveréket egy tálba öntjük, alaposan összedolgozzuk, majd 20 percet pihentetjük.

Formába nyomkodjuk, egyenletesre simítjuk.

Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kicsavarjuk a felesleges levet (ezt én a lányoknak adtam, pár másodperc alatt eltüntették 🙂 ).

Hozzáadjuk az erititet és a fahéjat, majd a tészta tetejére tesszük.

180 Celsius – fokra melegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.

Ha a formánk kicsi, a tésztát felezzük meg, és a maradékkal borítsuk be a tetejét. A sütési idő és hőfok így sem változik.

Webáruházunkban minden hozzávalót megtaláltok kedvező áron, gyors és olcsó házhoz szállítással, melyet a GLS futárszolgálat végez.

Nézzetek be Hozzánk: www.naturkucko.hu

Éléskamra sajtos pogácsa

Tipikusan a gyorsan valami finomat kategória.

Nem paleo, viszont glutén-, tej-, cukor-, tojás- és Nálunk élesztőmentes is.

Hozzávalók:

  • – 250 g Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék
  • – 10 ml citromlé
  • – 240 ml víz
  • – 30 g kókuszolaj
  • – 5 g só
  • – parmezán

A hozzávalókat egy tálban alaposan összegyúrjuk, 10 percig pihentetjük, majd kb 6 mm vastagra kinyújtjuk.

Tetszőleges méretűre szaggatjuk, megszórjuk parmezánnal és 190 Celsius – fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük.

Webáruházunkban minden hozzávalót megtaláltok kedvező áron, gyors és olcsó házhoz szállítással, melyet a GLS futárszolgálat végez.

Nézzetek be Hozzánk: www.naturkucko.hu

Éléskamra virslis lángos

Akár szilveszterre, akár csak úgy, vacsorára gyorsan elkészíthető ez a laktató finomság, amibe mi majdnem 100% hústartalmú virslit teszünk, ez a legtöbb nagy áruházban beszerezhető már.

Hozzávalók:

– 2 db M-es tojás

– 150 ml hideg víz

– 1 csomag Éléskamra lángos és pita alapliszt

– virsli

– reszelt parmezán

– mustár

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 15 percig pihentetjük, majd kisebb gombócokat formázunk, kilapítjuk őket és szorosan a félbevágott virsli köré tekerjük.

Forró kókuszolajban kisütjük, parmezán sajttal megszórjuk és frissen, cukormentes mustárral kínáljuk.

Webáruházunkban minden hozzávalót megtaláltok kedvező áron, gyors és olcsó házhoz szállítással, melyet a GLS futárszolgálat végez.

Nézzetek be Hozzánk: www.naturkucko.hu

Csoki mousse torta

Ezt a krémet már nagyon rég ki akartam próbálni, így Lilla ötödik születésnapja éppen kapóra jött 🙂

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 púpos ek gesztenyeliszt
  • csipet só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk citromlé
  • 6 csapott ek por eritrit
  • 1 ek folyékony kókuszolaj

A krém:

  • 2 csomag Szafi Reform vaníliás pudingpor
  • 2 ek zselatin
  • 2 ek por eritrit
  • 6 dl kókusztej
  • 20 dkg magozott meggy

A mousse:

  • 5 dl kókusztejszín
  • 12 dkg paleo csoki
  • 2 ek zselatin
  • 2 ek por eritrit

A piskótát megsütjük a szokásos módon: a tojásfehérjét felverjük az eritrittel, hozzáadjuk a sárgákat, a lisztet, citromlevet, szódabikarbónát és az olajat.

28 cm kapcsos formába öntjük, elsimítjuk.

180 Celsius – fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 20 perc).

Kihűtjük, félbevágjuk.

A krémhez egy lábasban elkeverjük az össze hozzávalót, majd közepes lángos, folyamatosan kevergetve besűrítjük, langyosra hűtjük.

A mousse – hoz felolvasztjuk a csokit, és minden hozzávalót elkeverünk a szobahőmérsékletű kókusztejszínnel. Habverővel a legmagasabb fokozaton alaposan felverjük, majd félretesszük.

Összeállítjuk a tortát: piskótalap, meggyes krém, piskótalap, csoki mousse.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni, majd másnap tetszés szerint díszítjük.

A mousse nem lesz folyós a tetején, a zselatin szépen összefogja a krémeket.

Webáruházunkban minden hozzávalót megtaláltok kedvező áron, gyors és olcsó házhoz szállítással, melyet a GLS futárszolgálat végez.

Nézzetek be Hozzánk: www.naturkucko.hu

Málnakrémes torta (sütés nélkül)

Hirtelen ötlettől vezérelve készítettem ezt a tortát, lesz ami lesz alapon, kéznél levő alapanyagokból, minden flancolás nélkül. Lillánál aratta a legnagyobb sikert, meg kell valljam, tényleg jó lett.

Hozzávalók:

az alap:

  • 25 dkg magozott datolya
  • 2 dl kókusztej
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 ek gesztenyeliszt
  • 4 ek kókuszolaj

a krém:

  • 1 dl kókusztej
  • 1 csomag Szafi Reform vaníliás puding
  • 25 dkg málna
  • 2 ek eritrit (elhagyható)

A datolyát a kókusztejben puhára főzzük, pépesítjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan elkeverjük.

20 cm átmérőjű csatos formába simítjuk és legalább egy órát állni hagyjuk a hűtőben.

Egy kis lábasban kikeverjük a kókusztejet és a pudingport, hozzáadjuk a málnát (és az eritritet), majd kis lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük.

Ráöntjük a datolyás alapra és kínálás előtt egy éjszakát hűtőben pihentetjük.

Webáruházunkban minden hozzávalót megtaláltok kedvező áron, gyors és olcsó házhoz szállítással, melyet a GLS futárszolgálat végez.

Nézzetek be Hozzánk: www.naturkucko.hu

Gesztenyés – meggyes torta

Egyszerű, de nagyszerű desszert, ami egy évesnél idősebb babáknak is adható 😉

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 púpos ek gesztenyeliszt
  • 4 ek por eritrit
  • csipet szódabikarbóna
  • pár csepp citromlé
  • 1 ek kókuszolaj

Krém:

  • 30 dkg főtt gesztenye
  • 2 dl kókusztejszín
  • 10 dkg por eritrit
  • csipet őrölt vanília
  • 1 tojásfehérje
  • 1 el zselatin
  • meggy

A piskótát megsütjük a szokásos módon: a tojásfehérjét felverjük az eritrittel, hozzáadjuk a sárgákat, a lisztet, citromlevet, szódabikarbónát és az olajat.

180 Celsius – fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 20 perc).

Kihűtjük, félbevágjuk.

A gesztenyét és a tejszínt kétkéses aprítóban pépesítjük.

A tojásfehérjét az eritrittel és a zselatinnal vízgőz felett kemény habbá verjük, majd a gesztenyés masszához keverjük.

Megkenjük vele a piskóta alsó lapját, rátesszük a tetejét és az egészet krémmel borítjuk és meggyel díszítjük.

Webáruházunkban minden hozzávalót megtaláltok kedvező áron, gyors és olcsó házhoz szállítással, melyet a GLS futárszolgálat végez.

Nézzetek be Hozzánk: www.naturkucko.hu

Paleolit Éléskamra mákos gombóc

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető desszert, az öntet pedig, amit csináltam hozzá, elképesztően hasonlít a hagyományos édes tejfölre, próbáljátok ki!

Hozzávalók:
– 1 csomag Éléskamra édes nyújtható lisztkeverék
– 4 db tojás
– 20 ml citromlé
– 50 ml víz
– 50 g kókuszolaj
– 50 g eritrit
– por édesítővel kevert darált mák a forgatáshoz

Öntet:
– 130 ml Kara kókusztejszín
– 4 ek citromlé
– fél rúd vaníliamag
– 1 ek édesítő

Az öntethez valókat kikeverjük és jól lehűtjük.

A gombóc hozzávalóit a mák kivételével összegyúrjuk és minimum fél órát hűtőben pihentetjük.
Száraz kézzel gombócokat formázunk belőle és forrásban lévő vízben 10 perc alatt megfőzzük.
A mákba forgatjuk és az édes öntettel tálaljuk.

Webáruházunkban minden hozzávalót megtaláltok kedvező áron, gyors és olcsó házhoz szállítással, melyet a GLS futárszolgálat végez.

Nézzetek be Hozzánk: www.naturkucko.hu