Szivárvány torta

Hetedik szülinapra készült ez a szivárvány torta, ami a habot leszámítva teljesen paleo. Három gyerek mellett muszáj némi kompromisszumot kötni, de a fő irányvonal továbbra is a teljes glutén-, cukor- és laktózmentesség, amit tartunk is immár tizennegyedik éve!

Hozzávalók:

Piskóta:

– 6 tojás

– 20 dkg átszitált gesztenyeliszt

– csipet szódabikarbóna

– 5 ml citromlé

– 5 ek eritrit

Krém:

– 75 dkg mag nélküli datolya

– annyi kókusztej, amennyi ellepi

– 3 ek zselatin

Hab: találtam a boltban cukor – és laktózmentes tejszínt, ezt vertem habbá és pár csepp ételfestékkel színeztem (mivel csak laktózmentes, így nem 100% paleo).

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük az eritrittel. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és a citromlevet, majd a lisztet és egy keverőlapáttal óvatosan elkeverjük. 25 cm átmérőjű formába öntjük és 180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.

A datolyát pár órán át áztatjuk, felforraljuk majd botmixerrel simára pürésítjük. Hozzáadjuk a zselatint és alaposan elkeverjük. Kettévágjuk a piskótát és a krém nagyobb részét az alsó lapra tesszük, erre mehet a felső lap és a maradék krém.

A habot felverjük és tetszés szerint díszítünk vele.

Webáruházunkban minden hozzávalót megtaláltok kedvező áron, gyors és olcsó házhoz szállítással, melyet a GLS futárszolgálat végez.

Nézzetek be Hozzánk: www.naturkucko.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük