Málnakrémes torta (sütés nélkül)

Hirtelen ötlettől vezérelve készítettem ezt a tortát, lesz ami lesz alapon, kéznél levő alapanyagokból, minden flancolás nélkül. Lillánál aratta a legnagyobb sikert, meg kell valljam, tényleg jó lett.

Hozzávalók:

az alap:

  • 25 dkg magozott datolya
  • 2 dl kókusztej
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 ek gesztenyeliszt
  • 4 ek kókuszolaj

a krém:

  • 1 dl kókusztej
  • 1 csomag Szafi Reform vaníliás puding
  • 25 dkg málna
  • 2 ek eritrit (elhagyható)

A datolyát a kókusztejben puhára főzzük, pépesítjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan elkeverjük.

20 cm átmérőjű csatos formába simítjuk és legalább egy órát állni hagyjuk a hűtőben.

Egy kis lábasban kikeverjük a kókusztejet és a pudingport, hozzáadjuk a málnát (és az eritritet), majd kis lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük.

Ráöntjük a datolyás alapra és kínálás előtt egy éjszakát hűtőben pihentetjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük