Csoki mousse torta

Ezt a krémet már nagyon rég ki akartam próbálni, így Lilla ötödik születésnapja éppen kapóra jött 🙂

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 púpos ek gesztenyeliszt
  • csipet só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk citromlé
  • 6 csapott ek por eritrit
  • 1 ek folyékony kókuszolaj

A krém:

  • 2 csomag Szafi Reform vaníliás pudingpor
  • 2 ek zselatin
  • 2 ek por eritrit
  • 6 dl kókusztej
  • 20 dkg magozott meggy

A mousse:

  • 5 dl kókusztejszín
  • 12 dkg paleo csoki
  • 2 ek zselatin
  • 2 ek por eritrit

A piskótát megsütjük a szokásos módon: a tojásfehérjét felverjük az eritrittel, hozzáadjuk a sárgákat, a lisztet, citromlevet, szódabikarbónát és az olajat.

28 cm kapcsos formába öntjük, elsimítjuk.

180 Celsius – fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 20 perc).

Kihűtjük, félbevágjuk.

A krémhez egy lábasban elkeverjük az össze hozzávalót, majd közepes lángos, folyamatosan kevergetve besűrítjük, langyosra hűtjük.

A mousse – hoz felolvasztjuk a csokit, és minden hozzávalót elkeverünk a szobahőmérsékletű kókusztejszínnel. Habverővel a legmagasabb fokozaton alaposan felverjük, majd félretesszük.

Összeállítjuk a tortát: piskótalap, meggyes krém, piskótalap, csoki mousse.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni, majd másnap tetszés szerint díszítjük.

A mousse nem lesz folyós a tetején, a zselatin szépen összefogja a krémeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük