Gesztenyés – meggyes torta

Egyszerű, de nagyszerű desszert, ami egy évesnél idősebb babáknak is adható 😉

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 púpos ek gesztenyeliszt
  • 4 ek por eritrit
  • csipet szódabikarbóna
  • pár csepp citromlé
  • 1 ek kókuszolaj

Krém:

  • 30 dkg főtt gesztenye
  • 2 dl kókusztejszín
  • 10 dkg por eritrit
  • csipet őrölt vanília
  • 1 tojásfehérje
  • 1 el zselatin
  • meggy

A piskótát megsütjük a szokásos módon: a tojásfehérjét felverjük az eritrittel, hozzáadjuk a sárgákat, a lisztet, citromlevet, szódabikarbónát és az olajat.

180 Celsius – fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 20 perc).

Kihűtjük, félbevágjuk.

A gesztenyét és a tejszínt kétkéses aprítóban pépesítjük.

A tojásfehérjét az eritrittel és a zselatinnal vízgőz felett kemény habbá verjük, majd a gesztenyés masszához keverjük.

Megkenjük vele a piskóta alsó lapját, rátesszük a tetejét és az egészet krémmel borítjuk és meggyel díszítjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük