Szamócás – karamellás torta, édesítő nélkül

Életem harmadik olyan tortáját sütöttem idén májusban, ami első szülinapra készült.

Az alap mindhárom esetben ugyanaz volt, a krémet igyekeztem variálni, illetve ami fontos, hogy méz és eritrit nélküliek legyenek és 100% paleók.

A gesztenyeliszt magában is édeskés, így a piskóta tökéletesen semleges ízű, az édességet a datolya adja, a zamatot pedig a frissen szedett, kerti szamóca. A kivitelezés most is sikerült!

Hozzávalók:

Piskóta: – 8 db tojás – 30 dkg gesztenyeliszt – csipet só – egy tk. szódabikarbóna – fél citrom leve Szamócás krém: – 60 dkg friss szamóca – kókusztej – 2 ek. zselatin

Karamellás krém: – 50 dkg datolya – kókusztej – 2 ek. zselatin A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgákat, a sót, citromlevet és a szódabikarbónát. Beleszitáljuk a lisztet és keverőlapáttal óvatosan homogénre keverjük. 28 cm-es kapcsos tortaformában 180 Celsius fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk.

A szamócát annyi kókusztejbe tesszük, hogy ellepje, hozzáadjuk a zselatint és forrásig főzzük, pépesítjük.

A datolyát legalább egy órára beáztatjuk, majd a zselatinnal együtt szintén forrásig főzzük, pépesítjük.

A torta összeállítása: Az alsó lapra kerül a datolyakrém, rá a középső lap, szamócás krém és a felső lap. Az egészet beborítottam egy felvert Schlagfix vegán habkrémmel, amibe némi ételszínezőt tettem.

Hozzávalók gyors szállítással: www.naturkucko.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük