Balatoni retro – fíling, paleósan, 100% egészségesen és abszolút mindenmentesen.
A legjobban akkor járunk, ha sikerül megbízható forrásból jó minőségű, darabonként 20 – 25 dkg – s hekk törzseket beszereznünk, ezek szinte teljesen szálkamentesek.
Hozzávalók:
– 80 dkg hekk
– 1 csapott ek. só
– fél ek. natúr fokhagyma granulátum
– 1 tk. kapor
– darált színes bors
– kókuszzsír a sütéshez
– a panír: 2 púpos ek. szezámmagliszt, 1 tk. őrölt paprika
Összekeverjük a pácnak valót: a sót, fokhagymát és a kaprot egy kis tálba tesszük, alaposan elvegyítjük és jól bedörzsöljük vele a halszeleteket.
Frissen színes borsot darálunk rá, átforgatjuk, hogy minden oldalát érje a fűszerkeverék és pár órára hűtőbe tesszük.
A sütéshez kókuszolajat forrósítunk egy serpenyőben, addig a szezámmaglisztet összekeverjük az őrölt paprikával.
A keverékben megforgatjuk a hekk szeleteket és pár perc alatt készre sütjük.
Köretként sós vízben főtt karfiolt kínáltam hozzá, amit bőven megszórtam friss petrezselyemzölddel.