Ez a különleges, ám nagyon egyszerűen elkészíthető zöldségleves leginkább egy multivitamin italhoz hasonlít, azonban ez a változat főzés nélkül készül, cukor- és adalékanyagmentes, megőrizve a friss zöldségek minden tápanyagtartalmát és zamatát.
A nagy nyári melegben kifejezetten üdítő frissítő, tetszés szerint feldobhatjuk jégkockával vagy jégkásával.
A megadott mennyiség 6 főre elegendő, tartalmas főétel elé vagy egy sima délutáni frissítőnek ajánlom.
Hozzávalók:
– 6 db hazai léparadicsom
– 1 db kígyóuborka
– 2 kisebb lila hagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– kb. 20 cm halványító zeller (szár)
– 1 db kaliforniai paprika
– fél dl olívaolaj
– 1 ek. balzsamecet (opcionális)
– só, bors
– bazsalikomlevél
– őrölt paprika
– hideg víz
A paradicsomot és az uborkát meghámozzuk ( végső esetben szoktam csak meghámozni ezeket a zöldségeket, de itt azért muszáj, hogy ne legyen túl darabos a végeredmény és minél könnyebben át tudjuk passzírozni a szűrőn, hogy finom krémes állagú legyen! ), és a többi zöldséggel együtt kisebb darabokra vágjuk.
Késes aprítóban alaposan ledaráljuk, minél pépesebb legyen, ez nagyon fontos! Ha a zöldségek nem elég levesesek, egy kevés hideg vizet adjunk hozzá!
Ha mindent ledaráltunk, szűrű szövésű szőrszitán engedjük át az egész masszát. Ízesítsük a fűszerekkel, nyugodtan kóstolgassuk menet közben.
Tálalás előtt pár órára tegyük hűtőbe!