Gazpacho

Ez a különleges, ám nagyon egyszerűen elkészíthető zöldségleves leginkább egy multivitamin italhoz hasonlít, azonban ez a változat főzés nélkül készül, cukor- és adalékanyagmentes, megőrizve a friss zöldségek minden tápanyagtartalmát és zamatát.

A nagy nyári melegben kifejezetten üdítő frissítő, tetszés szerint feldobhatjuk jégkockával vagy jégkásával.

A megadott mennyiség 6 főre elegendő, tartalmas főétel elé vagy egy sima délutáni frissítőnek ajánlom.

Hozzávalók:

– 6 db hazai léparadicsom

– 1 db kígyóuborka

– 2 kisebb lila hagyma

– 2 gerezd fokhagyma

– kb. 20 cm halványító zeller (szár)

– 1 db kaliforniai paprika

– fél dl olívaolaj

– 1 ek. balzsamecet (opcionális)

– só, bors

– bazsalikomlevél

– őrölt paprika

– hideg víz

A paradicsomot és az uborkát meghámozzuk ( végső esetben szoktam csak meghámozni ezeket a zöldségeket, de itt azért muszáj, hogy ne legyen túl darabos a végeredmény és minél könnyebben át tudjuk passzírozni a szűrőn, hogy finom krémes állagú legyen! ), és a többi zöldséggel együtt kisebb darabokra vágjuk.

Késes aprítóban alaposan ledaráljuk, minél pépesebb legyen, ez nagyon fontos! Ha a zöldségek nem elég levesesek, egy kevés hideg vizet adjunk hozzá!

Ha mindent ledaráltunk, szűrű szövésű szőrszitán engedjük át az egész masszát. Ízesítsük a fűszerekkel, nyugodtan kóstolgassuk menet közben.

Tálalás előtt pár órára tegyük hűtőbe!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük