Mindig is imádtam a hólabdát, a maga tömény édességével, habos krémjével és vastag kókuszreszelék borításával!
Picit pepecselős, de megéri a ráfordított idő, mert kb. 3 perc alatt elfogy 🙂
Hozzávalók:
Tészta:
– 4 db M-es tojás
– 25 g gesztenyeliszt
– 10 g kókuszliszt
– 20 g eritrit
– csipet só
– 1 ek. citromlé
– 2 tk. szódabikarbóna
– 5 g natúr kakaó
– 10 g kókuszolaj
– 1 ek. rumaroma (elhagyható)
Krém:
– 3.5 dl kókusztej
– 40 g kókuszliszt
– fél rúd vanília magjai
– 20 g kókuszreszelék
– 80 g eritrit
– 3 tk. bambuszrost liszt
A szóráshoz: kb. 20 g kókuszreszelék
Csokimáz: 2 ek. kókuszolaj + 1 tk. natúr kakaópor
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval és az eritrittel, majd a habverőt legalacsonyabb fokozatra visszavéve hozzáadjuk a többi hozzávalót és egyneműre dolgozzuk.
20×30 cm – es, szilikonlappal bélelt tepsibe öntjük a masszát, 190 Celsius – fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük, kihűtjük, majd kiszaggatjuk.
A krémhez egy lábasba öntjük a kókusztejet, elkeverjük benne az édesítőt és kis lángon melegíteni kezdjük.
Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk az összes hozzávalót, és kb. 10 perc alatt besűrítjük, majd a krémet kihűtjük.
A kiszaggatott korongokat félbe vágjuk, egy – egy kanálnyi krémmel összeragasztjuk és fél órát hűtőben pihentetjük, hogy a krém biztosan ne folyjon ki.
Az oldalukat is megkenjük a krémmel, ízlés szerint megszórjuk kókuszreszelékkel, végül csokimázzal díszítjük.
Tálalásig hűtőbe tesszük.
A megadott mennyiségből 12 db lett.