A megadott mennyiségből közel 100 db, kisebb diónyi méretű gombóc jön ki, de ez ne riasszon el senkit, mert ez az adag képes nagyjából egy szempillantás alatt elfogyni 😉
A hozzávalók:
– 35 dkg pépesített szilvahús
– 1 rúd vanília kikapart magja
– 45 dkg ToTu
– 20 dkg eritrit
– 75 g kókuszliszt
– 15 ml rumaroma
– 30 ml citromlé
– 10 dkg darált dió
– plusz eritrit a bevonáshoz
A szilvát aprítógépben pár perc alatt pépesítjük, szűrőtálba öntjük, hogy minél több levet kiengedjen és hagyjuk lecsöpögni.
A ToTu-t és az eritritet villával nagyjából elkeverjük, hozzáadjuk a lecsöpögtetett szilvát, a citromlevet és a rumot, majd botmixerrel egyneműre dolgozzuk.
Kapunk egy folyós masszát, amihez hozzáadjuk a vaníliát és a darált dióval, valamint a kókuszliszttel besűrítjük.
Én a fenti mennyiséget használtam ahhoz, hogy egy laza, könnyen formázható masszát kapjak, de ez függ attól, mennyire sikerült lecsöpögtetni a szilvát, illetve milyen a kókuszliszt minősége.
Ha túl lágy a massza, nyugodtan tehetünk hozzá még lisztet.
Ha ezzel megvagyunk, jónak tűnik az alap, egy éjszakára, de minimum néhány órára rakjuk hűtőbe, hogy picit megdermedjen!
Vizes kézzel kisebb dió nagyságú golyókat formálunk belőle, eritritben meghempergetjük és már tálalhatjuk is.