Karfiolleves

Mindenmentes, tartalmas és gyorsan elkészülő leves, ami akkor is nagyon laktató, ha nincs benne tésztaféleség.

Hozzávalók:

– 1 kis fej karfiol

– 2 répa

– 2 zöldség

– 1 fej hagyma

– néhány gerezd fokhagyma

– fél karalábé

– fél zeller

– só, bors, őrölt kömény, natúr ételízesítő

– zsír

– petrezselyemzöld

Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk a zsíron, rádobjuk a kockázott zöldségeket (kivéve karfiol) és pár percig dinszteljük.

Sózzuk, öntünk rá egy kevés vizet és felforraljuk.

Beletesszük a karfiolrózsákat, teljesen felöntjük vízzel, majd fűszerezzük: kömény, ételízesítő, bors, ha szükséges, megsózzuk.

Fedőt teszünk rá, és ha a karfiol megpuhult, készen is vagyunk!

A petrezselyemzöldet mindig tálaláskor aprítsátok bele, úgy sokkal intenzívebben lehet érezni az ízét, valamint a benne lévő hasznos tápanyagok is hatékonyabban szívódnak fel a szervezetünkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük