Mindenmentes, tartalmas és gyorsan elkészülő leves, ami akkor is nagyon laktató, ha nincs benne tésztaféleség.
Hozzávalók:
– 1 kis fej karfiol
– 2 répa
– 2 zöldség
– 1 fej hagyma
– néhány gerezd fokhagyma
– fél karalábé
– fél zeller
– só, bors, őrölt kömény, natúr ételízesítő
– zsír
– petrezselyemzöld
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk a zsíron, rádobjuk a kockázott zöldségeket (kivéve karfiol) és pár percig dinszteljük.
Sózzuk, öntünk rá egy kevés vizet és felforraljuk.
Beletesszük a karfiolrózsákat, teljesen felöntjük vízzel, majd fűszerezzük: kömény, ételízesítő, bors, ha szükséges, megsózzuk.
Fedőt teszünk rá, és ha a karfiol megpuhult, készen is vagyunk!
A petrezselyemzöldet mindig tálaláskor aprítsátok bele, úgy sokkal intenzívebben lehet érezni az ízét, valamint a benne lévő hasznos tápanyagok is hatékonyabban szívódnak fel a szervezetünkben.