Anyasüti körtés gesztenyekocka

 

Az Anyasüti édes piskóta alapjával nagyon könnyű dolgozni, megfelelő töltelékkel már babáknak is adható, nem túlzottan édes, és állagra, valamint kinézetre is teljesen olyan, mint a búzalisztes változat.

Most gesztenyekrémmel és körtezselével készítettem, lassan becsempészve már az ősz kincseit a konyhámba 🙂

Hozzávalók a piskótához:

– 4 db M-es tojás

– csipet só

– 40 g eritrit

– 4 ek. víz

– 2 ek. kókuszolaj

– 70 g Anyasüti édes piskóta lisztkeverék

Hozzávalók a töltelékhez:

– 25 dkg natúr gesztenyemassza

– 10 dkg kókusztejszín

– 40 g eritrit

– fél tk. őrölt fahéj

Hozzávalók a zseléhez:

– 3 kisebb körte

– 2 csapott tk. zselatin

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük egy csipet sóval és 20 g eritrittel, a sárgákat pedig fehéredésig verjük a maradék 20 dkg eritrittel.

A sárgákhoz adjuk a vizet, a kókuszolajat és a lisztkeveréket, alaposan átkeverjük, majd óvatosan – egy keverőlapát segítségével – beleforgatjuk a fehérjehabot is.

20 x 30 cm – es tepsiben 180 Celsius – fokon 30 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük és kettévágjuk.

A gesztenyemasszát villával összetörjük és a kókusztejszínnel, eritrittel, valamint a fahéjjal együtt lágy masszává gyúrjuk, és a kihűlt alsó piskótalapra simítjuk.

Rátesszük a másik lapot is.

A körtét kétkéses aprítógépben péppé daráljuk, egy lábasba öntjük és felforraljuk.

Elzárjuk alatta a lángot, belekeverjük a zselatint és a piskótára kenjük.

Tálalás előtt pár órára hűtőbe tesszük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük