Az Anyasüti édes piskóta alapjával nagyon könnyű dolgozni, megfelelő töltelékkel már babáknak is adható, nem túlzottan édes, és állagra, valamint kinézetre is teljesen olyan, mint a búzalisztes változat.
Most gesztenyekrémmel és körtezselével készítettem, lassan becsempészve már az ősz kincseit a konyhámba 🙂
Hozzávalók a piskótához:
– 4 db M-es tojás
– csipet só
– 40 g eritrit
– 4 ek. víz
– 2 ek. kókuszolaj
– 70 g Anyasüti édes piskóta lisztkeverék
Hozzávalók a töltelékhez:
– 25 dkg natúr gesztenyemassza
– 10 dkg kókusztejszín
– 40 g eritrit
– fél tk. őrölt fahéj
Hozzávalók a zseléhez:
– 3 kisebb körte
– 2 csapott tk. zselatin
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük egy csipet sóval és 20 g eritrittel, a sárgákat pedig fehéredésig verjük a maradék 20 dkg eritrittel.
A sárgákhoz adjuk a vizet, a kókuszolajat és a lisztkeveréket, alaposan átkeverjük, majd óvatosan – egy keverőlapát segítségével – beleforgatjuk a fehérjehabot is.
20 x 30 cm – es tepsiben 180 Celsius – fokon 30 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük és kettévágjuk.
A gesztenyemasszát villával összetörjük és a kókusztejszínnel, eritrittel, valamint a fahéjjal együtt lágy masszává gyúrjuk, és a kihűlt alsó piskótalapra simítjuk.
Rátesszük a másik lapot is.
A körtét kétkéses aprítógépben péppé daráljuk, egy lábasba öntjük és felforraljuk.
Elzárjuk alatta a lángot, belekeverjük a zselatint és a piskótára kenjük.
Tálalás előtt pár órára hűtőbe tesszük.