Bazsalikomos – kolbászos lecsó

Villámgyors és egyszerű főétel, ami szezonban nálunk reggeliként is tökéletesen megállja a helyét.

Hozzávalók:

– 2 fej hagyma

– 1 kanál kókuszzsír

– 2 paradicsom

– 6 színes paprika

– házi szalonna, kolbász

– só

– őrölt bors

– frissen darált színes bors

– natúr ételízesítő

– bazsalikomlevél

– 10 dkg szezámos orsó tészta

A hozzávalókat felaprítjuk, a tésztát kifőzzük majd leszűrjük és a kókuszolajat felforrósítjuk.

A szalonnát és a kolbászt megpirítjuk a kókuszolajon, ezen megpároljuk a hagymát és rádobjuk a paprikát.

Gyakori kevergetés mellett megfonnyasztjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, végül rádobjuk a paradicsomot és készre főzzük.

Ha elzártuk alatta a lángot, belekeverjük a tésztát és a bazsalikomot, majd azon frissiben tálaljuk is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük