Paleolit Éléskamra bejgli

Az időjárás nem mindig hozza az elvárt formáját, de sebaj, akkor is november van, ha tavaszias a hőmérséklet, s ilyenkor bizony az én konyhámban már megkezdődik az ünnepi hangolódás!
Ezeket a tekercseket biztosan megsütöm karácsonykor is 😉

Hozzávalók:
– 1 csomag Paleolit Éléskamra magliszt – mentes nyújtható alap (enyhén édes)
– 4 db M-es tojás
– 65 g kókuszolaj
– 50 ml víz
– 20 ml citromlé

Mákos töltelék (1 rúdhoz):
– 10 dkg eritrittel ledarált mák
– mézeskalács fűszer
– 2 ek. kókuszolaj
– 1 ek. kókusztejszín
– házi szilvalekvár

Diós töltelék (2 rúdhoz):
– 25 dkg darált dió
– 2 ek. kókusztejszín
– 80 g édesítő
– 1 rúd vanília magjai
– 1 ek. kókuszolaj

A lisztkeveréket egy tálba öntjük, és alaposan elkeverjük, ha szükséges.

Egy másik tálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a vizet, a citromlevet és a kókuszolajat, homogénre keverjük és a liszthez öntjük.

Kézzel alaposan átgyúrjuk és 10 percre a hűtőbe dobjuk.

A tölteléknek valókat külön tálban egy villával kikeverjük és pár percet pihentetjük.

A tésztát három felé vesszük (kb. 200 grammos egy-egy adag), mindhárom bucit téglalap – alakúra nyújtjuk egy szilikonos sütőpapíron, megtöltjük őket, feltekerjük, majd egy kibélelt gáztepsibe tesszük.

A tetejüket szurkáljuk meg néhány helyen!!

A sütőt 180 Celsius – fokra előmelegítjük, és a rudakat 30 perc alatt készre sütjük.

Ebből – a fent megadott – mennyiségből 3 szép rúd kalács lesz, amihez a tölteléknél megadott mennyiségek éppen elegendőek.
Igaz, hogy a tészta alig lesz észrevehető benne, de épp így szeretjük 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük