Tömény, kiadós korongok, melyekben a karamell íz a datolyának köszönhető, a frissen facsart narancs leve pedig kiválóan harmonizál a magas kakaótartalmú étcsokoládé kesernyés ízével.
Egy teáskanálnyi mézeskalács fűszerrel pedig egy csapásra ünnepi hangulatúvá varázsolhatjuk.
Hozzávalók:
– 150 g magozott datolya
– 2 dl narancslé
– 1 tk. őrölt gyömbér
– 30 g kókuszolaj
– 1 db M-es tojás
– 15 g tápiókakeményítő
– 160 g Szafi Reform nyújtható édes lisztkeverék
– Tetejére: 8 dkg min. 80% – os étcsokoládé
A datolyát pár perc alatt puhára főzzük a frissen facsart narancslében, fűszerezzük és még azon melegében botmixerrel pépesítjük.
Hozzáadjuk az összes többi alapanyagot (a táblás csoki kivételével), alaposan összegyúrjuk és fél órát a hűtőben pihentetjük.
Vizes kézzel dió nagyságú darabokból gombócokat formálunk, ellapogatjuk és szilikonos sütőlappal bélelt tepsibe pakolgatjuk.
180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
A csokit egy kevés kókuszolaj hozzáadásával vízgőz felett felolvasztjuk, a kekszek tetejét belemártjuk és rácsra tesszük, majd hűvös helyen hagyjuk, hogy a csoki rádermedjen.