Vaníliás gyümölcskrémleves

Ősszel készül a legtöbb gyümölcsleves nálunk: tobzódunk a hazai, finomabbnál finomabb gyümölcsökben, hidegen és melegen egyaránt isteni, és nem igényel túl sok anyagi befektetést. Időbelit meg pláne.

Most piros gyümölcsök nélkül készítettem, jó sok vaníliával és tojáshabbal!

Hozzávalók:

– 2 ek. eritrit

– 1 banán

– 3 alma

– 1 kis fürt szőlő

– 1 nagyobb narancs

– 1 ek. citromlé

– egész szegfűszeg

– őrölt szegfűszeg

– őrölt fahéj

– tojásfehérje

– por eritrit

– fél tk. vanília őrlemény

A gyümölcsöket megtisztítjuk és felkockázzuk, majd az almát és a narancsot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a fűszereket és a 2 ek. édesítőt, és addig főzzük, míg az alma megpuhul.

Beletesszük a szőlőszemeket, a vaníliát és a felkarikázott banánt, kicsit rotyogtatjuk, elzárjuk alatta a lángot, beleöntjük a citromlevet és botmixerrel beleturmixolunk néhányat.

Félretesszük, hogy kicsit kihűljön, addig elkészítjük a habot:

A tojásfehérjéket felverjük a porított eritrittel, óvatosan forrásban lévő vízbe kanalazzuk és egyenként mindkét felüket pár perc alatt megfőzzük.

Jól lehűtve, vagy azon melegében tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük