Vidám és egyszerű egytálétel, olcsón, szezonális alapanyagokból. A kelbimbó egy tipikusan őszi – téli káposztaféle, ami nem csupán levesekben vagy főzelékben állja meg a helyét, de önálló fogásként is kiváló.
Hozzávalók:
– 60 dkg darált hús
– 50 dkg kelbimbó
– zsír
– 1 fej hagyma
– só, bors, őrölt bazsalikom, majoránna
– 4 db M-es tojás
– 2 marék főtt paleo tészta
– 2 gerezd fokhagyma
– 2 dl paradicsomlé
A kelbimbót sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük, félretesszük.
A zsírt felforrósítjuk, a hagymát üvegesre pároljuk rajta, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a paradicsomlével, a nagyja levét elforraljuk róla, majd 1 tojást elkeverünk benne, megszórjuk a bazsalikommal és a majorannával.
Egy kisebb jénai tálat kizsírozunk, a fele káposztát az aljára pakoljuk, rátesszük a tésztát és a húst, beborítjuk a maradék kelbimbóval és az egészet meglocsoljuk három felvert tojással.
180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.