Rostgazdag vekni

Egyik legjobban sikerült kenyereim egyike. A sok rostnak köszönhetően nagyon tápláló, órákra eltelít, s nem mellesleg finom is 🙂

Két szeletet tesztelés céljából mindenféle csomagolás nélkül a konyhapulton hagytam és legnagyobb örömömre harmadnap (!!) is tök jó állagú volt, nem keményedett meg és nem száradt ki!

Hozzávalók:

– 4 db M-es tojás

– 2 ek. citromlé

– 4 g só

– 4 g szódabikarbóna

– 50 g szezámmagliszt

– 10 g útifű maghéj liszt

– 8 g bambuszrost liszt

– 50 g tápiókakeményítő

– 2 ek. kókuszolaj

– 2 ek. víz

– 1 ek. lenmagpehely

A száraz alapanyagokat egy keverőtálban elvegyítjük, a nedveseket pedig egy másikban.

A két keveréket gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, pár percet állni hagyjuk, majd szilikonos vekni formába öntjük és 180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük