A mai vacsora középpontjában egy igazi téli csemege, az ünnepi- meg a csakúgy sütemények kedvelt alapanyaga áll, ez pedig a dió.
Nagyon fontos, hogy közepes lángon süssük, különben a dió percek alatt szénné ég!
Hozzávalók:
– filézett csirkemell
– zsír
– darabolt dió
– szezámmagliszt
– tojás
– só
Köret:
– kelbimbó
– só
– ghee/vaj
– szerecsendió
A húst vékonyra szeleteljük és lesózzuk.
A zsírt forrósítjuk, a tojásokat felverjük és a diót összedaraboljuk. Utóbbit semmiképpen ne daráljuk, hanem szánjunk rá egy kis időt, és késsel vágjuk össze.
A hússzeleteket beleforgatjuk a szezámlisztbe, tojásba, újra a lisztbe, megint a tojásba és végül megforgatjuk a vágott dióban.
A forró zsírban közepes lángon néhány perc alatt készre sütjük.
Köretként kelbimbópürét készítettem:
A bogyókat sós vízben puhára főzzük, a fele főzőlevet leöntjük róla. Hozzáadjuk a ghee-t és a szerecsendiót, végül krémesre turmixoljuk.