Dióbundába sült csirkemell, kelbimbópürével

A mai vacsora középpontjában egy igazi téli csemege, az ünnepi- meg a csakúgy sütemények kedvelt alapanyaga áll, ez pedig a dió.

Nagyon fontos, hogy közepes lángon süssük, különben a dió percek alatt szénné ég!

Hozzávalók:

– filézett csirkemell

– zsír

– darabolt dió

– szezámmagliszt

– tojás

– só

Köret:

– kelbimbó

– só

– ghee/vaj

– szerecsendió

A húst vékonyra szeleteljük és lesózzuk.

A zsírt forrósítjuk, a tojásokat felverjük és a diót összedaraboljuk. Utóbbit semmiképpen ne daráljuk, hanem szánjunk rá egy kis időt, és késsel vágjuk össze.

A hússzeleteket beleforgatjuk a szezámlisztbe, tojásba, újra a lisztbe, megint a tojásba és végül megforgatjuk a vágott dióban.

A forró zsírban közepes lángon néhány perc alatt készre sütjük.

Köretként kelbimbópürét készítettem:

A bogyókat sós vízben puhára főzzük, a fele főzőlevet leöntjük róla. Hozzáadjuk a ghee-t és a szerecsendiót, végül krémesre turmixoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük