Életem harmadik olyan tortáját sütöttem idén májusban, ami első szülinapra készült.
Az alap mindhárom esetben ugyanaz volt, a krémet igyekeztem variálni, illetve ami fontos, hogy méz és eritrit nélküliek legyenek és 100% paleók.
A gesztenyeliszt magában is édeskés, így a piskóta tökéletesen semleges ízű, az édességet a datolya adja, a zamatot pedig a frissen szedett, kerti szamóca. A kivitelezés most is sikerült!
Hozzávalók:
Piskóta: – 8 db tojás – 30 dkg gesztenyeliszt – csipet só – egy tk. szódabikarbóna – fél citrom leve Szamócás krém: – 60 dkg friss szamóca – kókusztej – 2 ek. zselatin
Karamellás krém: – 50 dkg datolya – kókusztej – 2 ek. zselatin A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgákat, a sót, citromlevet és a szódabikarbónát. Beleszitáljuk a lisztet és keverőlapáttal óvatosan homogénre keverjük. 28 cm-es kapcsos tortaformában 180 Celsius fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk.
A szamócát annyi kókusztejbe tesszük, hogy ellepje, hozzáadjuk a zselatint és forrásig főzzük, pépesítjük.
A datolyát legalább egy órára beáztatjuk, majd a zselatinnal együtt szintén forrásig főzzük, pépesítjük.
A torta összeállítása: Az alsó lapra kerül a datolyakrém, rá a középső lap, szamócás krém és a felső lap. Az egészet beborítottam egy felvert Schlagfix vegán habkrémmel, amibe némi ételszínezőt tettem.
Hozzávalók gyors szállítással: www.naturkucko.hu