Szafi Reform kürtős kalács

A kürtős kalács igazából bármikor aktuális és mennyi desszert, alkalomhoz illővé leginkább a fűszerezéssel tudjuk varázsolni.

Nálunk már megy a karácsonyi hangolódás, így én most fahéjas eritritbe burkoltam őket, de jó szívvel ajánlom a darált diót vagy mandulát, kókuszreszeléket, mézeskalács fűszert, porított édesítőt, őrölt török mogyorót, tokaszalonna darabokat 😀 … tényleg csak a fantáziánktól függ.

Hozzávalók:
– 160 g Szafi Reform nyújtható édes lisztkeverék
– 90 g tojássárgája
– 2 dl langyos kókusztej
– 35 g kókuszolaj
– 10 g makadámdióliszt
– 10 g NoCarb rost sütőmix
– kenéshez: tojásfehérje + tetszés szerinti ízesítés

Mivel nincs profi (meg úgy egyáltalán semmilyen) kalács – sütő felszerelésem, így wc-papír gurigákkal oldottam meg a formázást: alufóliába tekertem a gurigákat, s erre csavartam a tésztát.

A tojásfehérjén és az ízesítésen kívül minden hozzávalót összegyúrunk és fél órát pihentetjük.
Hat egyenlő részre osztjuk a tésztát, bucikat formálunk belőlük és egyenként téglalap alakúra nyújtjuk mindet két szilikonlap között.

Pizzavágóval kb. 1 cm – es csíkokra vágjuk a tésztát és óvatosan a formára csavarjuk úgy, hogy éppen ne fedjék egymást a csíkok, de szorosan egymás mellett legyenek.
Minddel így járunk el szépen sorban.

A tojásfehérjét villával lazán felverjük, megkenjük vele a rudakat, tetszés szerint ízesítjük és szilikonlappal bélelt tepsibe állítjuk őket.

180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd légkeverésre kapcsolunk, és 100 Celsius – fokon 15 perc alatt kissé megszárítjuk.

Kihűtve a legfinomabb, amikor kicsit ropogós a széle.
A gurigákról is így a legkönnyebb lehúzni.

A megadott mennyiségből nekem hat darab, egyenként 10 cm hosszúságú mini kalács lett.

Webáruházunkban minden hozzávalót megtaláltok kedvező áron, gyors és olcsó házhoz szállítással, melyet a GLS futárszolgálat végez.

Nézzetek be Hozzánk: www.naturkucko.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük