Pillecukor

A méz mennyisége miatt erősen kompromisszumos édesség, én azonban az adventi időszakban 1-2 darabot igenis bevállalok, a mézeskaláccsal együtt – a hedonizmus oltárán áldozva 😀
Egyébként eléggé kiadós mennyiség, szóval sokfelé oszlik a méz, ezt mindenki maga tudja, kinek – kinek mennyi fér bele.

Hozzávalók:
– 1.5 dl méz
– 2 dl víz
– 2 csapott tk. zselatin
– csipet só
– 2 ek. citromlé
– bambuszrost liszt a forgatáshoz
– opcionális: természetes ételszínező (céklapor, gránátalmalé, meggylé, stb.)

Fél dl vízben feloldjuk a zselatint és félretesszük.

Egy kisebb lábasba öntjük a maradék vizet, a sót, a mézet és a citromlevet, majd kis lángon melegíteni kezdjük, folyamatosan kevergetjük.

Mielőtt forrni kezd, hozzáadjuk a vízzel elkevert zselatint és legalább langyosra hűtjük.

Egy magas falú tálba öntjük, kézi mixerrel habosra keverjük és szilikonos formákba, vagy sütőlappal bélelt tepsibe öntjük.
A sütőlapot feltétlen kenjük ki alaposan kókuszolajjal, hogy biztosan ne ragadjon bele!!

Pár órát pihentessük a hűvösön, ezután vizes késsel tudjuk szeletelni.

Bambuszrost lisztbe forgatjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük