Elronthatatlanul egyszerű, nagyon – nagyon finom és másnaposan, az asztalon felejtve sem száraz kenyér csupán három hozzávalóval, amiből egyik a víz.
Mindez ráadásul tojásmentesen!
Hozzávalók:
– 1 csomag Paleolit Éléskamra tojásmentes kenyér alap
– 20 ml citromlé
– 200 ml víz
A hozzávalókat egy tálban villával elkeverjük és 10 percet pihentetjük.
Én bambuszrost lisztes kézzel formáztam a masszából 4 hagyományos méretű zsemlét és a tasak csomagolásán lévő utasítás szerint először 30 percig sütöttem a 200 Celsius – fokra előmelegített sütőben, majd a hőfokot 180 Celsius – fokra visszavéve további 20 percig.
Érdemes megvárni, míg kihűl, s csak azután fogyasztani.
Egy reggelihez egy zsemle bőven elegendő 🙂