Bababarát gyümölcskenyér

Ezt az egyszerű piskótát adhatjátok az egy év feletti babáknak, de vendégvárónak is tökéletes, hiszen hamar elkészíthető, és semmi extra hozzávalót nem igényel.

Hozzávalók:

– 4 db tojás

– csipet szódabikarbóna

– pár csepp citromlé

– 6 púpos ek gesztenyeliszt

– 1 ek kókuszolaj

– gyümölcs

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a szódabikarbónával kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a kókuszolajjal és a citromlével, majd a felvert habhoz adjuk, amibe beleszitáljuk a lisztet is.

A masszát szilikonformába öntjük, gazdagon megpakoljuk gyümölccsel és 190 Celsius – fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Kihűtjük és tetszés szerint lekvárral, vagy porított édesítővel kínáljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük