Tésztasaláta

Jó kis egytálétel, ha nem akarjuk túlbonyolítani az ebédet/vacsorát.

Hozzávalók:

– 25 dkg szezámos orsó tészta

– 3 ek. tárkonyecet (6%)

– 1 ek. víz

– 1 ek. eritrit

– csipet só

– 1 ek. olívaolaj

– 1 paradicsom

– 1 paprika

– fél uborka

– jégsaláta

– 1 piros paprika

– virsli

– vöröshagyma

– olívaolaj a sütéshez

-só, frissen darált bors

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, megfonnyasztjuk rajta a kockára vágott hagymát és rádobjuk a felkarikázott virslit (nem kell előre megfőzni).

Néhány perc alatt az egészet összesütjük, vigyázva, hogy le ne égjen.

Elkészítjük a tárkonyos szószt: a tárkonyecetet összekeverjük a vízzel, eritrittel, csipet sóval és az evőkanálnyi olívaolajjal, majd félretesszük.

Sós vízben kifőzzük a tésztát, felaprítjuk a zöldségeket és minden hozzávalót összekeverünk egy nagyobb tálban.

Sózzuk, borsozzuk, tálaláskor olívaolajjal locsoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük