Különleges hozzávalók nélkül készült ez az egyszerű desszert, első paleós sütijeim egyike 2010 – ből 🙂
Hozzávalók:
A piskóta:
– 4 tojás
– 35 g kókuszliszt
– 10 dkg eritrit
– csipet só és szódabikarbóna, pár csepp citromlé
– 1 ek. kókuszolaj
A töltelék:
– 30 dkg ToTu
– 40 dkg szamóca
– 5 dkg eritrit
– fél citrom leve
– 2 dl víz
– 2 dkg zselatinpor
Elsőként elkészítjük a piskótát a szokásos módon:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük egy csipet sóval, egyenként hozzáadjuk a sárgákat, a lisztet, édesítőt, a kókuszolajat, szódabikarbónát és a citromlevet is.
Szilikonlappal bélelt csatos tortaformába simítjuk és 25 perc alatt 170 Celsius – fokon készre sütjük, majd kihűtjük.
Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a tölteléket:
A szamócát apróra vágjuk és egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk az összetört ToTu – t, a citromlevet és az eritritet, majd jó alaposan elkeverjük.
Nem baj, ha összetörik a szamóca is, de azért ne legyen pépes a massza 🙂
Megfőzzük a zselatint: 2 dl hideg vízben feloldjuk a port, lassú tűzön, állandó kevergetés mellett forrásig melegítjük.
Lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Ha a zselatin kihűlt, a szamócás masszához keverjük, és pár órára hűtőbe tesszük.
Dermedés után levesszük róla a forma oldalát, a torta tökéletesen szeletelhető, a zselatinnak köszönhetően nem folyós.