Kókuszos csirkeragu

A minap nagyon de nagyon ettem volna valami tejszínes ragut … hát ettem is!

Méghozzá csirkét. Kókusztejeset.

Nagyon pikáns, kiérződik benne a kókusz, úgyhogy aki szereti az ízét, az örüljön nagyon, mert nagyjából 30 perc összedobni 😉

Hozzávalók:

– fél kg csirkemell

– 4 dl kókusztej

– só, bors, roppantott fekete bors, majoránna

– egy kanál zsír

– egy fej vöröshagyma

– két csipet egész kömény

A húst nagyobb kockákra vágjuk, egy tálba tesszük, megszórjuk a fűszerekkel (kivétel a köménymag), alaposan átforgatjuk és félretesszük pár percre.

A vöröshagymát felaprítjuk és előszedjük az összes többi hozzávalót.

A felforrósított zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, megszórjuk az őrölt köménnyel és pár percig pirítjuk.

Rádobjuk a csirkemellet, fehéredésig pirítjuk és felengedjük a kókusztejjel.

Időnként megkeverve elforraljuk a levét, közben a hús is megfő. Ha szükséges, utólag sózzuk.

Sós vízben főtt édesburgonyával tálaltam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük