Nagyon szeretem a kelkáposzta főzeléket, már gyerekkoromban is az egyik kedvencem volt 🙂
Bármilyen sült hús mellé szuper, de van, hogy „csak” tükörtojást készítek mellé.
Hozzávalók:
– 70 dkg kelkáposzta
– 1 kis zellergumó
– 1 nagy fej hagyma
– szalonnabőr
– babérlevél, őrölt kömény, só, bors, fűszerpaprika, ételízesítő
A kelkáposztát, a zellert és a vöröshagymát felkockázzuk, és a bors kivételével feltesszük főni annyi vízben, ami majdnem ellepi. Fedővel letakarjuk és időnként megkeverve puhára főzzük.
Mielőtt elzárjuk alatta a lángot, kiveszünk belőle kb fél liternyit, botmixerrel pépesítjük majd visszaöntjük. Hagyjuk, hogy felforrjon, borsozzuk, végül elkeverjük.
Fokhagymás sült oldalashoz tálaltam.