Ősszel készül a legtöbb gyümölcsleves nálunk: tobzódunk a hazai, finomabbnál finomabb gyümölcsökben, hidegen és melegen egyaránt isteni, és nem igényel túl sok anyagi befektetést. Időbelit meg pláne.
Most piros gyümölcsök nélkül készítettem, jó sok vaníliával és tojáshabbal!
Hozzávalók:
– 2 ek. eritrit
– 1 banán
– 3 alma
– 1 kis fürt szőlő
– 1 nagyobb narancs
– 1 ek. citromlé
– egész szegfűszeg
– őrölt szegfűszeg
– őrölt fahéj
– tojásfehérje
– por eritrit
– fél tk. vanília őrlemény
A gyümölcsöket megtisztítjuk és felkockázzuk, majd az almát és a narancsot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a fűszereket és a 2 ek. édesítőt, és addig főzzük, míg az alma megpuhul.
Beletesszük a szőlőszemeket, a vaníliát és a felkarikázott banánt, kicsit rotyogtatjuk, elzárjuk alatta a lángot, beleöntjük a citromlevet és botmixerrel beleturmixolunk néhányat.
Félretesszük, hogy kicsit kihűljön, addig elkészítjük a habot:
A tojásfehérjéket felverjük a porított eritrittel, óvatosan forrásban lévő vízbe kanalazzuk és egyenként mindkét felüket pár perc alatt megfőzzük.
Jól lehűtve, vagy azon melegében tálaljuk.