Erdei gyümölcsös gyors süti

Első paleós sütijeim egyike, az akkori legalapabb lisztből, kókuszlisztből.

Semmi különleges alkatrész 🙂

Hozzávalók:

– 6 db tojás

– 10 dkg kókuszliszt

– csipet szódabikarbóna, egy korty citromlé

– 10 dkg eritrit

– 10 dkg mazsola

– 10 dkg fagyasztott erdei gyümölcs

A tojásokat, a citromlevet és az eritritet egy kézi habverővel eldolgozzuk, kis adagokban hozzászitáljuk a lisztet, végül a szódabikarbónát.

A masszába keverjük a mazsolát és az erdei gyümölcs felét.

Fakanállal elvegyítjük az egészet, míg egy jó ragacsos masszát nem kapunk. Ha túl híg, mehet hozzá a lisztből egy kevés, ha pedig úgy érzed, hogy betondarabokat próbálsz meg kevergetni, akkor egy kis kókuszolajat önts hozzá (de nyugi, erre nem lesz szükség).

Sütőpapírral bélelt tepsiben szépen elegyengetjük, megdíszítjük a maradék bogyókkal és 160 Celsius – fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Miután lekapcsoltam a sütőt, kinyitottam az ajtaját és még egy fél órát benne hagytam.

A teteje kicsit ropogós lett, a mazsola és a bogyós gyümölcsök leve pedig nem engedte kiszáradni a tésztát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük