Első paleós sütijeim egyike, az akkori legalapabb lisztből, kókuszlisztből.
Semmi különleges alkatrész 🙂
Hozzávalók:
– 6 db tojás
– 10 dkg kókuszliszt
– csipet szódabikarbóna, egy korty citromlé
– 10 dkg eritrit
– 10 dkg mazsola
– 10 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
A tojásokat, a citromlevet és az eritritet egy kézi habverővel eldolgozzuk, kis adagokban hozzászitáljuk a lisztet, végül a szódabikarbónát.
A masszába keverjük a mazsolát és az erdei gyümölcs felét.
Fakanállal elvegyítjük az egészet, míg egy jó ragacsos masszát nem kapunk. Ha túl híg, mehet hozzá a lisztből egy kevés, ha pedig úgy érzed, hogy betondarabokat próbálsz meg kevergetni, akkor egy kis kókuszolajat önts hozzá (de nyugi, erre nem lesz szükség).
Sütőpapírral bélelt tepsiben szépen elegyengetjük, megdíszítjük a maradék bogyókkal és 160 Celsius – fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Miután lekapcsoltam a sütőt, kinyitottam az ajtaját és még egy fél órát benne hagytam.
A teteje kicsit ropogós lett, a mazsola és a bogyós gyümölcsök leve pedig nem engedte kiszáradni a tésztát.