Bármilyen szezonális gyümölccsel elkészíthető piskóta, ami maradék cukkini eltüntetésére is kiválóan alkalmas 🙂
Hozzávalók:
– 300 g barack
– 155 g Szafi Reform süteményliszt
– 65 g eritrit
– 1 rúd vanília magjai
– 3 db M-es tojás
– 150 g cukkini
A cukkinit hámozzuk, kétkéses aprítóban pépesítjük, a barackot apróra vágjuk.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat, az édesítőt, a vaníliát, a cukkinit, végül a süteménylisztet.
Óvatosan, de alaposan csomómentesre keverjük és pár percet állni hagyjuk.
Szilikonlappal bélelt 20×30 cm – es tepsibe öntjük, bőven megpakoljuk a barackkal és 60 perc alatt készre sütjük.