Rakott karfiol

Sokkal egyszerűbb, mint a hagyományos nyugati változat, ugyanakkor tartalmasabb, laktatóbb és olcsóbb.

A hozzávalók 100% paleósak, így természetesen a végeredmény is laktóz-, glutén-, tejszármazék- és cukormentes!

Hozzávalók:

– 1 kg tisztított karfiol

– 2 db vöröshagyma

– 80 dkg darált hús

– házi szalonna

– 5 db tojás

– fűszerek: só, bors, frissen darált színes bors, őrölt kömény, natúr ételízesítő és fokhagymapor

– egy kanál kókuszzsír

A karfiolt rózsáira szedjük és sós, ételízesítős vízben feltesszük főzni.

Amíg a karfiol megpuhul, elkészítjük a húst: a zsíron üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát, rádobjuk az apróra szeletelt szalonnát, majd sózzuk, borsozzuk, rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk.

Ha a hús félkész, nincsenek benne nyersnek látszó darabok, elzárjuk alatta a lángot és fűszerezzük.

Leszűrjük a karfiolt.

Minden hozzávalót egy tálban összekeverünk, hozzácsapjuk a tojásokat is és hőálló tálban 25 perc alatt 160 Celsius – fokon készre sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük