Gyakran készítek húspogácsát, mert egyben le van tudva a körettel, gyors és ha szezonális zöldséget választunk hozzá, akkor olcsó is 🙂
Hozzávalók:
– fél kg darált hús
– 3 db sárgarépa
– 1 fej vöröshagyma
– só, bors, majoranna, borsikafű
– 3 db M-es tojás
– 3 ek. zöldbanánliszt
A répát és a hagymát kétkéses aprítóba tesszük és egészen apróra dolgozzuk, majd az összes többi hozzávalóval elkeverjük és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 200 Celsius – fokra.
Egy tepsibe szilikonlapot teszünk, a masszából diónyi darabokat formázunk, összelapítjuk, a tepsibe pakolgatjuk, majd 20 perc alatt készre sütjük őket.
Cukormentes mustárral kínáltam.