Paleolit Éléskamra gyümölcsös tekercs

Gyorsan, egyszerűen elkészíthető desszert, aminek a tésztája magliszt – mentes, nem túl édes és könnyen nyújtható, tekerhető.
A töltelék tetszés szerint variálható, nálunk most vegyes gyümölcsíz került bele – szigorúan paleós változatban!

Hozzávalók:
– 1 csomag Paleolit Éléskamra ünnepi bejgli lisztkeverék
– 4 db M-es tojás
– 100 ml langyos kókusztej
– 20 ml citromlé
– 65 g kókuszolaj
– 2 ek. eritrit
– 1 ek. kókuszliszt
Töltelék itt: 2 dl kókusztej + 20 dkg aszalt gyümölcs + 5 szem borókabogyó

A tészta hozzávalóit alaposan elkeverjük, kézzel összegyúrjuk és 20 percre hűtőbe tesszük.

Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket: A kókusztejbe dobjuk a felaprított aszalványokat és az egész borókabogyókat, majd lassú tűzön, időnként megkeverve elforraljuk róla a kókusztej nagyját.
Botmixerrel pépesítjük és kihűtjük.

A tésztát egy szilikonos lapon két részletben kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük és 180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Kihűtve szeleteljük.

A megadott mennyiségből 2 db, egyenként 20 cm hosszú tekercs jött ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük