Zserbót nem csupán karácsonykor sütök, de tény, hogy az őszi – téli időszakban többször kerül a hétvégi asztalra, mint úgy egyébként.
Az új dió megjött már, a baracklekvár is kihűlt, szóval minden adott volt ehhez a csemegéhez.
Máris mutatom!
Hozzávalók:
– 5 db tojás
– csipet só
– 2 ek. citromlé
– fél tk. szódabikarbóna
– 70 g Anyasüti puha babakeksz alap
– 15 g kókuszolaj
– 80 g eritrit
– sárgabarack lekvár
– 20 dkg darált dió
– csokimáz: kókuszolaj + natúr kakaópor
A csokimázhoz a kókuszolajat és a kakaóport elkeverjük, majd félretesszük.
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük a sóval és a szódabikarbónával, a sárgákat pedig elkeverjük a citromlével, az eritrittel és a kókuszolajjal.
A fehérjehabhoz adjuk a sárgás masszát és a lisztkeveréket, majd a mixert a legalacsonyabb fokozatra kapcsolva az egészet alaposan elkeverjük.
Ezt a mennyiséget egy 20 cm átmérőjű szilikonos tortaformába öntjük és 190 Celsius – fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
Kihűtjük, majd kettévágjuk.
Az alsó lapot alaposan megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval és eritrittel, rátesszük a másik lapot, arra is kerüljön lekvár és dió bőven, majd az egészet nyakon öntjük a csokimázzal.
Kínálásig tegyük hűtőbe!