Kísérletnek indult, aztán olyan jól sikerült ez a lekváros gombóc, hogy muszáj megosztanom veletek. Persze csak a receptet, mivel a desszert már réges – régen elfogyott 😉
Hozzávalók:
– 1 csomag Paleolit Éléskamra magliszt – mentes nyújtható tészta
– 50 ml víz
– 50 g kókuszolaj
– 4 db M-es tojás
– 50 g eritrit
– natúr lekvár
– forgatáshoz: darált mák + eritrit
A lisztkeveréket egy tálba szórjuk és alaposan elkeverjük az édesítővel.
Egy másik tálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a vizet és a kókuszolajat, majd az egészet homogénre keverjük és a lisztbe öntjük.
Kézzel addig gyúrjuk, hogy ne ragadjon, majd kettévesszük és pár percet pihentetjük.
Szilikonlapon lassú mozdulatokkal kinyújtjuk, téglalapokat vágunk belőle, s megtöltjük a lekvárral.
Gombócot formálunk belőlük és forrásban lévő vízbe dobjuk 5 percre.
Azon melegében eritrittel ledarált mákba forgatjuk.