Tökéletes választás az első (meg a sokadig) szülinapra 🙂 Abszolút bababarát édesség, természetesen 100% paleo hozzávalókból!
Hozzávalók:
– 3 db tojás
– 5 ek gesztenyeliszt
– 1 ek kókuszolaj
– csipet szódabikarbóna
– pár csepp citromlé
Krém:
– 3 db banán
– 5 db friss datolya (héj és mag nélkül)
– 1 egész alma, megpárolva
– 2 ek kókuszolaj
– annyi kókuszliszt, hogy a massza ne folyjon
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon megsütjük a piskótát: a fehérjét felverjük, a többi hozzávalót kézi habverővel egyneműre dolgozzuk, majd egy szilikonos lapát segítségével óvatosan a habhoz forgatjuk.
20 cm átmérőjű szilikonos formába öntjük és 180 Celsius – fokon kb 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!) és kihűtjük.
A krém hozzávalóit botmixerrel pépesítjük, a piskótára simítjuk és hűtőbe tesszük dermedni.