Szilvás gombóc helyett datolyás lett a mai desszert, egyrészt mert nem volt otthon aszalt szilva, másrészt meg mert ezt is imádjuk 🙂
Hozzávalók:
– 130 g Szafi Reform nyújtható édes lisztkeverék
– 2 db L-es tojássárgája
– 20 g kókuszolaj
– 1,5 dl langyos kókusztej
Töltelék: egy marék magozott datolya
Forgatáshoz: eritrittel ledarált mák
A datolyát kimagozzuk és félbevágjuk, a tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és 10 percet szobahőmérsékleten pihentetjük.
A tésztát kettévesszük, két részletben kinyújtjuk két szilikonlap között, téglalap alakúra formázzuk és pizzavágóval 8 egyenlő részre osztjuk.
A lapokat megtöltjük a datolyadarabokkal, gombóccá formáljuk és lobogó vízben 2 perc alatt készre főzzük.
Tetszőleges keverékbe forgatjuk, én most is a mákkal ledarált eritritet választottam.
A megadott mennyiségből 16 db gombóc lett.