Ha hiszitek, ha nem, én bizony több, mint hét éve nem ettem rántott karfiolt annak ellenére, hogy imádom!
Hogy miért?! Magam sem tudom, hiszen csináltam már rántott húst, cukkinit, hagymát, karalábét … de a karfiol valamiért kimaradt 🙂
A panírozásról csak annyit, hogy egyáltalán nem vészes, igaz, nagyobb mennyiségnél azért elmorzsoltam volna 1-2 szitkot a nem létező bajszom alatt 🙂
Én most csak egy nagy fejből készítettem, kettőnknek pont elég volt vacsorára és olyan nagyon jól sikerült, hogy biztosan csinálok hamarosan!
Hozzávalók:
– karfiol
– szezámmagliszt
– tojás
– cassava dara
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben félpuhára főzzük, majd bepanírozzuk: szezámliszt, tojás, cassava dara.
Egy magasabb falú edényben felforrósított kókuszolajban kisütjük.
Frissen kínáljuk.