Gyorsan és egyszerűen összedobható, liszt nélküli egytálétel, 100% paleo alapanyagokból. Bevallom, magam sem gondoltam volna, hogy ez ilyen finom lesz, kettőnknek két napi vacsoránk volt, némi jégsalátával körítve.
Hozzávalók:
– 1 kg gyalult tök (kaporral)
– fél kg pulyka darált hús
– só, bors, őrölt kömény, borsikafű
– 2 db M-es tojás
– 3 dl paleo tejszín
– 2 fej vöröshagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– 2 ek. zsír
– 1 ek. tisztított vaj (elhagyható)
Egy serpenyőben felforrósítunk egy kanálnyi zsír, üvegesre pároljuk rajta az egyik fej összekockázott hagymát.
Rádobjuk a húst, fűszerezzük és készre pároljuk. Ha szükséges, egy kevés vizet öntünk alá, le ne égjen, de fontos, hogy forraljuk is el róla, mert a tök sok levet fog engedni.
Az egészet egy keverőtálba öntjük és félretesszük.
A serpenyőben felforrósítjuk a másik evőkanálnyi zsírt, megpirítjuk rajta a másik, szintén felkockázott hagymát és rászórjuk a kapros tököt.
Időnként megkeverve félpuhára pároljuk, a felesleges vizet elforraljuk róla, sózzuk, hozzáadjuk a tisztított vajat, majd a húshoz öntjük és alaposan átkeverjük.
Egy keverőtálban homogénre keverjük a tejszínt, tojásokat és a fokhagymát.
Hőálló edénybe öntjük a tökkel elkevert húst, az egészet meglocsoljuk a tojásos tejszínnel és 180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Letakarni nem szükséges, így könnyebben elpárolog róla a felesleges víz.