Krumplis tészta

Túl sok kommentárt nem fűznék a mai menühöz, a krumplis tészta az krumplis tészta akkor is, ha paleós alapanyagokkal készítjük. Évek óta vágyom már rá, és a mai napig nem tudom, miért nem készítettem eddig 🙂

Hozzávalók:

– fél csomag paleo csusza tészta

– 2 db közepes édesburgonya

– só, bors, egész kömény

– 1 kis fej vöröshagyma

– 2 csapott ek. őrölt paprika

– 1 gerezd fokhagyma

– 1 ek. zsír

– 1 paprika, 1 paradicsom

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, félretesszük.

Az édesburgonyát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, megfőzzük, lazán összetörjük, félretesszük.

A vöröshagymát felkockázzuk és a zsíron üvegesre pároljuk. Megpirítjuk rajta az egész köményt, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük az őrölt paprikát.

Felöntjük egy kevés vízzel, visszatesszük a lángra, belekockázzuk a paprikát és a paradicsomot, és pár percig főzzük.

Sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát.

Ha a felesleges levet elforrta, belekeverjük a tört édesburgonyát, végül a főtt tésztát.

Mindenmentes csemege uborkával kínáljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük