Ha egy kicsit tartalmasabb, de egyszerű főételre vágytok, bátran készítsétek el ezt a jó kis ragut. Köretként bármilyen párolt vagy grillezett zöldség szuper hozzá, én most tésztát kínáltam mellé, mert az volt éppen kéznél.
Hozzávalók:
– 1 kg sertéscomb
– 1 nagy fej hagyma
– zsír
– só, bors, bazsalikom, oregánó
– pár gerezd fokhagyma
– 4 dl paradicsomlé (házi, cukormentes)
– 2 csapott ek. tápiókakeményítő
A húst és a hagymát összekockázzuk.
A felforrósított zsíron lepirítjuk a hagymát, rátesszük a húst és gyakran megforgatva fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, közepes lángon készre főzzük.
Ha szükséges, a vizet időnként pótoljuk, hogy le ne égjen.
A paradicsomlében elkeverjük a keményítőt és a megpuhult húshoz adjuk.
Fűszerezzük, belezúzzuk a fokhagymát és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
Tetszőleges körettel kínáljuk.