Paradicsomos sertésragu

Ha egy kicsit tartalmasabb, de egyszerű főételre vágytok, bátran készítsétek el ezt a jó kis ragut. Köretként bármilyen párolt vagy grillezett zöldség szuper hozzá, én most tésztát kínáltam mellé, mert az volt éppen kéznél.

Hozzávalók:

– 1 kg sertéscomb

– 1 nagy fej hagyma

– zsír

– só, bors, bazsalikom, oregánó

– pár gerezd fokhagyma

– 4 dl paradicsomlé (házi, cukormentes)

– 2 csapott ek. tápiókakeményítő

A húst és a hagymát összekockázzuk.

A felforrósított zsíron lepirítjuk a hagymát, rátesszük a húst és gyakran megforgatva fehéredésig pirítjuk.

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, közepes lángon készre főzzük.

Ha szükséges, a vizet időnként pótoljuk, hogy le ne égjen.

A paradicsomlében elkeverjük a keményítőt és a megpuhult húshoz adjuk.

Fűszerezzük, belezúzzuk a fokhagymát és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.

Tetszőleges körettel kínáljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük