Hetedik szülinapra készült ez a szivárvány torta, ami a habot leszámítva teljesen paleo. Három gyerek mellett muszáj némi kompromisszumot kötni, de a fő irányvonal továbbra is a teljes glutén-, cukor- és laktózmentesség, amit tartunk is immár tizennegyedik éve!
Hozzávalók:
Piskóta:
– 6 tojás
– 20 dkg átszitált gesztenyeliszt
– csipet szódabikarbóna
– 5 ml citromlé
– 5 ek eritrit
Krém:
– 75 dkg mag nélküli datolya
– annyi kókusztej, amennyi ellepi
– 3 ek zselatin
Hab: találtam a boltban cukor – és laktózmentes tejszínt, ezt vertem habbá és pár csepp ételfestékkel színeztem (mivel csak laktózmentes, így nem 100% paleo).
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük az eritrittel. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és a citromlevet, majd a lisztet és egy keverőlapáttal óvatosan elkeverjük. 25 cm átmérőjű formába öntjük és 180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.
A datolyát pár órán át áztatjuk, felforraljuk majd botmixerrel simára pürésítjük. Hozzáadjuk a zselatint és alaposan elkeverjük. Kettévágjuk a piskótát és a krém nagyobb részét az alsó lapra tesszük, erre mehet a felső lap és a maradék krém.
A habot felverjük és tetszés szerint díszítünk vele.
Webáruházunkban minden hozzávalót megtaláltok kedvező áron, gyors és olcsó házhoz szállítással, melyet a GLS futárszolgálat végez.
Nézzetek be Hozzánk: www.naturkucko.hu