Anyasüti gyümölcskenyér

Nagyon – nagyon klassz állagú gyümölcskenyér, amibe olyan aszalványokat szórhattok amiket csak szerettek!
Nálunk most mazsola, paleo étcsoki, blansírozott mandula és egy kis aszalt szilva került bele 🙂

Hozzávalók:
– 4 db M-es tojás
– 20 g kókuszolaj
– 125 g Anyasüti süteményvariációk lisztkeverék
– 115 g porított édesítő
– csipet só
– 1 ek. citromlé
– 1 tk. szódabikarbóna
– tetszés szerint magvak, aszalványok, paleo csokikockák

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket felverjük a sóval, hozzáadjuk a sárgákat, az olajat, a citromlevet, a szódabikarbónát és az édesítőt, legvégül a lisztet, majd a mixer legalacsonyabb fokozatával egyneműre keverjük.

Felaprítjuk az aszalványokat és a mandulát, összetörjük a csokit és a masszához keverjük.

Kb. 20 x 10 cm – es gyümölcskenyér formába öntjük és 190 Celsius – fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Kihűtve szeleteljük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük