Mandulás szaloncukor

Istenien édes, tömény és mandulásabb már nem is lehetne ez a paleo bonbon, ami nálunk biztosan felkerül idén a fenyőfára!
Pillanatok alatt elkészíthető, túl nagy anyagi befektetést nem igényel és mosogatni is csak néhány tálat kell utána.

– 10 g pirított dió
– 30 g szeletelt mandula
– 40 g Cocomas
– 40 g por eritrit
– 60 g kókuszolaj
– 30 g mandulaliszt
– 2 ek. eritrit
– 10 g konjakliszt

A diót és a szeletelt mandulát kétkéses aprítóban minél jobban ledaráljuk, egy keverőtálba öntjük és hozzáadjuk az összes többi hozzávalót.

Kézzel alaposan összegyúrjuk, hogy egy testes masszát kapjunk, amit fél órára bedobunk a hűtőbe.

Ezután kisebb dió nagyságú gombócokat csipkedünk a tésztából és szaloncukor – formára alakítjuk, szilikonlappal bélelt tálcára pakolgatjuk és visszatesszük a hűtőbe.

Vízgőz felett felolvasztott paleo étcsokiba mártjuk és hűvös helyen dermedni hagyjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük