A méz mennyisége miatt erősen kompromisszumos édesség, én azonban az adventi időszakban 1-2 darabot igenis bevállalok, a mézeskaláccsal együtt – a hedonizmus oltárán áldozva 😀
Egyébként eléggé kiadós mennyiség, szóval sokfelé oszlik a méz, ezt mindenki maga tudja, kinek – kinek mennyi fér bele.
Hozzávalók:
– 1.5 dl méz
– 2 dl víz
– 2 csapott tk. zselatin
– csipet só
– 2 ek. citromlé
– bambuszrost liszt a forgatáshoz
– opcionális: természetes ételszínező (céklapor, gránátalmalé, meggylé, stb.)
Fél dl vízben feloldjuk a zselatint és félretesszük.
Egy kisebb lábasba öntjük a maradék vizet, a sót, a mézet és a citromlevet, majd kis lángon melegíteni kezdjük, folyamatosan kevergetjük.
Mielőtt forrni kezd, hozzáadjuk a vízzel elkevert zselatint és legalább langyosra hűtjük.
Egy magas falú tálba öntjük, kézi mixerrel habosra keverjük és szilikonos formákba, vagy sütőlappal bélelt tepsibe öntjük.
A sütőlapot feltétlen kenjük ki alaposan kókuszolajjal, hogy biztosan ne ragadjon bele!!
Pár órát pihentessük a hűvösön, ezután vizes késsel tudjuk szeletelni.
Bambuszrost lisztbe forgatjuk.
Webáruházunkban minden hozzávalót megtaláltok kedvező áron, gyors és olcsó házhoz szállítással, melyet a GLS futárszolgálat végez.
Nézzetek be Hozzánk: www.naturkucko.hu