Tárkonyos pulykaragu leves

Egy tartalmas főétel, ami magában is megállja a helyét, én maximum palacsintát szoktam sütni utána. Nem kell vele sokat bajlódni, hamar megvan és laktató.

Hozzávalók:

– fél kg pulykacomb

– 1 nagy fej vöröshagyma

– 5 gerezd fokhagyma

– 3 db répa

– 3 db zöldség

– fél zeller, fél karalábé

– morzsolt tárkony, só, bors, darált színes bors, őrölt kömény, natúr ételízesítő

– petrezselyemzöld

– zsír

A húst kockákra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk.

Egy kanál zsírt felhevítünk, üvegesre pároljuk a vöröshagymát, rátesszük a húst és folyamatosan kevergetve fehéredésig pirítjuk, sózzuk.

Annyi vizet öntünk a húsra, hogy éppen ellepje azt, hozzáadjuk a zöldségeket, fűszerezzük (kivéve a tárkony és a petrezselyemzöld!) és jó tíz percig így rotyogtatjuk.

Felöntjük az egészet vízzel és készre főzzük. A petrezselymet és a tárkonyt a legvégén szórjuk bele!

Az utolsó lépést én most kihagytam, de ha egy kicsit krémesebbre szeretnétek a levest, akkor Ti ne kövessétek a példámat 🙂

Mielőtt elzárjuk a lángot, kb 1 dl kókuszkrémet elkeverünk egy nagy kanál tiszta mustárral, fél dl citromlével, hozzáadjuk a leveshez, forralunk egyet rajta és kész is van!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük