Grillázskrémes torta

Hirtelen ötlettől vezérelve sütöttem meg ezt a tortát, a tömény krémet nagyon jól ellensúlyozza a kókuszos piskóta lágysága.

Egy kevés keserű csoki krémmel leöntve pedig tökéletes az összhatás.

Hozzávalók:

– 4 db M-es tojás

– csipet só

– 1 ek. citromlé

– 1 tk. szódabikarbóna

– 10 g kókuszolaj

– 60 g kókuszliszt

– 60 g eritrit

– 30 dkg dióból készített grillázs krém

Tetejére:

– 2 db tojásfehérje

– 30 g eritrit

– durvára vágott dió

Csokimáz:

– 40 g kókuszolaj

– 40 g kakaópor

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük egy csipet sóval és az édesítővel.

A sárgákat fehéredésig keverjük a kókuszolajjal és a citromlével, majd a habhoz öntjük.

Keverőlapáttal elkeverjük, a masszához adjuk a szódabikarbónát, és a kókuszlisztet és a kézi mixert a legalacsonyabb fokozatra kapcsolva, óvatosan egyneműre dolgozzuk.

20 cm átmérőjű szilikonos tortaformába öntjük és 190 Celsius – fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Rácson kihűtjük és félbevágjuk.

Amíg a piskóta sül, a tojáshaboz a fehérjéket keményre verjük az édesítővel és egy szilikonlappal bélelt tepsibe simítjuk, 20 cm átmérőjű kör alakban, majd a piskótát kivéve 170 Celsius – fokon sütőben kb. 10 perc alatt világosbarnára sütjük.

Az alsó piskótalapot tortatálra fektetjük és megkenjük a krém felével. Megszórjuk durvára vágott dióval, meglocsoljuk a csokikrémmel és rátesszük a felső lapot.

Ezt is megkenjük a krémmel, meglocsoljuk csokimázzal, majd óvatosan rátesszük a sült tojáshabot.

Ráöntjük a maradék csokikrémet, megszórjuk dióval és tálalásig hűtőbe tesszük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük